Keuringen nen 3140

Elektrisch gereedschap en elektrotechnische installaties

Wist u dat al uw elektrische gereedschap periodiek gekeurd moet worden? Die keuring is geregeld in de NEN 3140. De veiligheid van u en uw personeel is gebaat bij deugdelijk elektrisch gereedschap, daarom is de inspectie en keuring van elektrisch gereedschap ook In het Arbeidsbesluit opgenomen (Artikel 7.4a). Elektrische gereedschappen, machines, klimmaterieel en valbeveiligingsmiddelen die op de werkplek gebruikt worden mogen geen gevaar opleveren voor de werknemers. Door een officiële en deskundige keuring van uw elektrisch gereedschap kunt u aantonen dat u uw personeel veilige arbeidsmiddelen ter beschikking stelt. U voldoet hiermee zowel aan de wettelijke eisen als aan de eisen die verzekeraars stellen op dit punt.

Voordelen van gekeurd materiaal

Het keuren van elektrisch gereedschap is niet alleen verplicht, het heeft ook nog een aantal extra voordelen:

  1. Uw gereedschap is 100% in orde, wat de kans op arbeidsongevallen verkleint.
  2. Onderhoud en controle verlengen de levensduur van uw gereedschappen en arbeidsmiddelen.
  3. Een jaarlijkse keuring of inspectie van uw elektrisch gereedschap biedt u een overzicht van de gereedschappen en arbeidsmiddelen binnen uw bedrijf.
  4. Gekeurde arbeidsmiddelen voorkomen dat uw werknemers geweigerd worden op bouwplaatsen of andere locaties waar de keuringsplicht van uw arbeidsmiddelen een vereiste is.

Meer informatie over keuringen nen 3140

Benieuwd wat AquaSafety voor u kan betekenen op het gebied van de keuringen nen3140? Wij zijn u graag van dienst met onze adviezen, producten en diensten.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk contact?
Vul onderstaand formulier in en wij reageren binnen 2 uur tijdens onze openingstijden.
Als u een telefoonnummer invult kunt u ook gebeld worden.

Captcha

Wilt u gelijk contact?

Zelf bellen met ons bedrijf kan natuurlijk ook. Onze office manager zit klaar bij de telefoon.

(0)598 - 451 000