H2S

De risico’s van H2S

Werken uw mensen op plaatsen waar waterstofsulfide vrijkomt? Dan lopen zij mogelijk groot gevaar. Adequate kennis van het werken met H2S is in dan ook een absolute vereiste.

Waterstofsulfide, ook wel zwavelwaterstof genoemd, is een giftig gas waarvan de geur sterk lijkt op de geur van rotte eieren. De schadelijke effecten van het gas nemen toe naarmate de concentratie van het gas hoger wordt. Zo is bij een concentratie boven de 100 ppm niet langer waarneembaar via het reukorgaan, wat bij betrokken werknemers kan zorgen voor een vals gevoel van veiligheid. Juist dat valse gevoel van veiligheid is extreem gevaarlijk omdat hogere concentraties van dit giftige gas grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt! Wanneer het gas uiteindelijk de waarde van 1000 ppm overschrijdt is één ademteug direct dodelijk. En dat risico wilt u als werkgever absoluut niet lopen! AquaSafety is specialist in veiligheidsopleidingen. Onze opleiding biedt uw werknemers alle kennis en ervaring om veilig te kunnen werken op plaatsen waar H2S vrijkomt. Voorkom onnodige risico’s en bied uw werknemers deze waardevolle opleiding aan!

Voor wie is de opleiding H2S bestemd?

De opleiding is bestemd voor iedereen die tijdens werkzaamheden in aanraking komt met zwavelwaterstofgas. Voor de opleiding gelden geen bijzondere toelatingseisen.

Inhoud van de opleiding H2S

Tijdens de opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • H2S regelgeving in het Arbobesluit
  • Eigenschappen en gevaren van H2S
  • Noodzakelijke inrichting op H2S locatie
  • Gebruik H2S detectie en alarmapparatuur
  • Gebruik van specifieke PBM
  • Vlucht Procedure bij H2S alarm
  • 1e hulp bij H2S alarm

Doel van de opleiding

Onze ervaren instructeurs zorgen tijdens de opleiding voor een mix van theorie en praktijk. Na het volgen van de opleiding hebben uw medewerkers dan ook zowel theoretische als praktische kennis van de gevaren die het werken op plaatsen met H2S met zich meebrengt.

Meer informatie of inschrijven

Benieuwd wat Aqua Safety voor u kan betekenen op het gebied van de veiligheidsopleidingen of wilt u direct inschrijven? Wij zijn u graag van dienst.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk contact?
Vul onderstaand formulier in en wij reageren binnen 2 uur tijdens onze openingstijden.
Als u een telefoonnummer invult kunt u ook gebeld worden.

Captcha

Wilt u gelijk contact?

Zelf bellen met ons bedrijf kan natuurlijk ook. Onze office manager zit klaar bij de telefoon.

(0)598 - 451 000