VCA cursussen

​Basisveiligheid VCA (Veiligheid Checklist Aannemers)

Het VCA diploma heeft weliswaar geen wettelijk verplicht karakter, toch kunnen uw werknemers niet meer zonder. Dat geldt in het bijzonder wanneer uw opdrachtgever een VCA certificering van u eist. In zo’n geval dienen alle betrokken operationele medewerkers binnen uw bedrijf in het bezit te zijn van een diploma Basisveiligheid VCA wanneer zij langer dan drie maanden in dienst zijn. Wie onvoldoende gecertificeerd personeel in dienst heeft kan dus grote opdrachten mislopen! AquaSafety is specialist in veiligheidsopleidingen. Onze VCA cursussen helpen uw medewerkers bij het bewust worden van onveilige situaties. Vertrouw daarom net als veel andere bedrijven ook op de kennis en ervaring van onze vakbekwame instructeurs.

Voor wie is de cursus VCA bedoeld?

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven en organisaties die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico. Het gaat daarbij vaak om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bijvoorbeeld bouwterreinen, in fabrieken of werkplaatsen en bij installatiewerkzaamheden. Branches waar VCA-certificatie vaak gevraagd wordt zijn:

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie

VOL VCA

De term VOL-VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers - Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Tijdens de cursus VOL-VCA wordt met name naar uw rol als leidinggevende gekeken. Er wordt daarbij veel dieper op de stof ingegaan dan bij de basiscursus. Het examen is uitgebreider en bevat extra vragen die speciaal gericht zijn op uw taken als leidinggevende.

​Meer informatie of inschrijven over VCA cursussen

Benieuwd wat AquaSafety voor u kan betekenen op het gebied van onze VCA opleiding of wilt u direct inschrijven? Wij zijn u graag van dienst.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk contact?
Vul onderstaand formulier in en wij reageren binnen 2 uur tijdens onze openingstijden.
Als u een telefoonnummer invult kunt u ook gebeld worden.

Captcha

Wilt u gelijk contact?

Zelf bellen met ons bedrijf kan natuurlijk ook. Onze office manager zit klaar bij de telefoon.

(0)598 - 451 000