Veilig hijsen

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer een zware last onbedoeld naar beneden valt zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Zeker wanneer dat gepaard gaat met persoonlijk leed. Werknemers die met zware lasten werken dienen daarom de opleiding Veilig verplaatsen van lasten met goed gevolg te hebben doorlopen. Tijdens de opleiding leren werknemers hoe zij zware lasten op een veilige manier kunnen verplaatsen. AquaSafety is al jaren specialist in veiligheidsopleidingen en ook de opleiding Veilig verplaatsen van lasten maakt onderdeel uit van ons uitgebreide opleidingspakket. Onze ervaren instructeurs begeleiden en trainen uw werknemers zodat deze na afloop van de opleiding het officiële en wettelijk erkende certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Uw veiligheid is bij ons in goede handen!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding Veilig verplaatsen van lasten is een verplichte opleiding voor alle werknemers die fabriekskranen bedienen of assisteren bij een (mobiele) hijskraan.

Opbouw van de opleiding

​De opleiding Veilig verplaatsen van lasten bestaat uit een deel theorie en een deel praktijkoefeningen. Doordat de theorie direct in de praktijk wordt geoefend heeft de opleiding een sterk interactief karakter. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Begrippen, wettelijke bepalingen en voorschriften
  • De verschillende typen hijskranen
  • De mogelijkheden en beperkingen van de verschillende hijsgereedschappen
  • Inspectie en certificering
  • Het veilig aanslaan van lasten
  • Hand- en arm seinen
  • Werken met een portofoon
  • Praktijkoefeningen

Toelatingseisen

Voor de opleiding Veilig verplaatsen van lasten dienen deelnemers minimaal 18 jaar oud te zijn. Deelnemers die het examen SSVV opleidingengids risicovolle taak VCA willen afleggen dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands VCA diploma.

Meer informatie of inschrijven veilig verplaatsen van lasten

Benieuwd wat AquaSafety voor u kan betekenen op het gebied van de veiligheidsopleidingen of wilt u direct inschrijven? Wij zijn u graag van dienst.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk contact?
Vul onderstaand formulier in en wij reageren binnen 2 uur tijdens onze openingstijden.
Als u een telefoonnummer invult kunt u ook gebeld worden.

Captcha

Wilt u gelijk contact?

Zelf bellen met ons bedrijf kan natuurlijk ook. Onze office manager zit klaar bij de telefoon.

(0)598 - 451 000