Veilig werken met de verreiker

Beperk de risico’s

Om te mogen werken met een verreiker is de ”Veiligheidsopleidingen Veilig werken met de verreiker” verplicht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het werken op verreikers tot 10 ton/meter en verreikers boven de 10 ton/meter. Voor werknemers die alleen werken op een verreiker tot 10 ton/meter kan worden volstaan met met certificaat “Veilig werken met de verreiker”. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en dient na die tijd verlengd te worden door middel van een herhalingscursus. Wie werkt op verreikers boven de 10 ton/meter dient in het bezit te zijn van een “TCVT-vakbekwaamheidscertificaat”.

​AquaSafety is specialist in het aanbieden van veiligheidsopleidingen. De opleiding Veilig werken met een verreiker biedt uw werknemers het vereiste certificaat om te mogen werken op verreikers tot 10 ton/meter. De opleiding wordt op locatie gegeven, waarbij uw eigen vertrouwde verreiker wordt gebruikt. Onze vakbekwame instructeurs besteden tijdens de opleiding veel aandacht aan het beperken van de gevaren die het werken met een verreiker met zich meebrengt.

​​Veilig werken met een verreiker tot 10 ton/meter

De veiligheidsopleiding Veilig werken met de verreiker biedt werknemers die werken met een verreiker tot 10 ton/meter het “TCVT-persoonscertificaat ” met een geldigheidsduur van 5 jaar. Na deze 5 jaar dient het certificaat verlengd te worden door middel van een herhalingscursus. Ook voor de herhalingscursus kunt u bij Aqua Safety terecht.

​Veilig werken met de verreiker vanaf 10 ton/meter

Om veilig te kunnen en mogen werken als machinist op een verreiker boven de 10 ton/meter gelden volgens de wet bijzondere bepalingen. In de Arbeidsomstandighedenwet is vastgesteld dat de machinist van een verreiker boven de 10 ton/meter in het bezit dient te zijn van een “TCVT-bekwaamheidscertificaat”

Inhoud van de opleiding

De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:

  • Dagelijks onderhoud van de verreiker
  • Veiligheidsinstructies en waarschuwingen
  • Wettelijke bepalingen
  • Lastbepaling (lastmoment centrum)
  • Gebruik van de juiste lastdragers
  • Theoretische uitleg van de machines
  • Verantwoordelijkheden van de verreiker-machinist
  • Voertuiginspectie
  • Praktijkoefeningen op vastgesteld parcours

​Meer informatie of inschrijven over veilig werken met verreiker

Benieuwd wat Aqua Safety voor u kan betekenen op het gebied van onze verreiker opleiding of wilt u direct inschrijven? Wij zijn u graag van dienst.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk contact?
Vul onderstaand formulier in en wij reageren binnen 2 uur tijdens onze openingstijden.
Als u een telefoonnummer invult kunt u ook gebeld worden.

Captcha

Wilt u gelijk contact?

Zelf bellen met ons bedrijf kan natuurlijk ook. Onze office manager zit klaar bij de telefoon.

(0)598 - 451 000